Dr.sc. Dženana Husremović: Brzi kurs iz upravljanja karijerom za generaciju “Me”

Dženana Husremović radi na Filozofskom fakultetu u Sarajevu na Odsjeku za psihologiju. Njeni glavni naučni i stručni interesi vezani su za obrazovnu i radnu politiku. U zadnjih nekoliko godina istraživanja na kojima je radila tiču se akademskih postignuća učenika osnovnih i srednjih škola, obrazovnih ishoda te razvoja karijere i profesionalnih interesa kod učenika srednjih škola i studenata. Osim formalne edukacije, Dženana je završila niz treninga iz područja istraživanja usmjerenih na reforme javnih politika, te treninga iz oblasti metoda aktivnog učenja i podučavanja i primjene moderne tehnologije u nastavi. U svojoj karijeri boravila je na studijskim usavršavanjima u Njemačkoj i Švedskoj, a ove godine je provela 5 mjeseci kao stipendista US Departmenta na Michigan State University u SAD-u. Vjeruje da je cjeloživotno obrazovanje i razvoj karijere ključ uspjeha kako pojedinca tako i društva. TEMA predavanja na konferenciji: Brzi kurs iz upravljanja karijerom za generaciju “Me”