Pet timova srednjoškolaca iz Maglaja, Banja Luke, Stoca, Sarajeva i Mostara sastat će se 11. i 12. marta u Gimnaziji Banja Luka, ponovo s liderima tematskih radionica gdje će sumirali i provjerili svoja istraživanja, i nastavili svoj rad. Podsjećamo, radionice imaju za cilj da stručno osposobe srednjoškolce za kreiranje projekata po uzoru na koncept Vaša(r) ideja, u svojim lokalnim zajednicama, čime bi svoje srednjoškolosko obrazovanje učinili zanimljivijim i svrsishodnim.

Voditelji radionice su Zoran Ćatić i Mirza Ajnadžić – Mediji i produkcija, te Filip Andronik – Strip kao medij.

Pokušavajući se izboriti za kvalitetniji medijski sadržaj za mlade u Bosni i Hercegovini, nekoliko profesorica, srednjoškolaca i studenata okupljenih u Udruženju Plus već nekoliko godina rade na projektu Vaša(r) ideja. Konferencije se realiziraju četiri puta godišnje na kojima se kao predavači pojavljuju vrlo zanimljivi i inspirativni ljudi iz naše zemlje, koji su u svom radu postigli zavidne rezultate.

U svojim predavanjima koja su tematski u vezi sa naučnim oblastima i poslovima predavača, oni na zabavan i lako razumljiv način govore mladima, ali i onim nešto starijim, o najnovijim otkrićima u nauci, o nužnosti i načinima razvoja operativnih vještina kod svakog čovjeka, a svojim autoritetom postaju uzorom mladim ljudima.

Projekt Vaša(r) ideja je podržala Američka ambasada u BiH pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Općine Centar Sarajevo.