U 2016. godini imat ćete priliku prisustvovati još jednoj konferenciji “Vaša(r) ideja”, 13-oj po redu!

I ovaj put za vas smo pripremili vrhunske goste i govornike, a za kraj ove godine pripremili smo i promociju filma “Timovi – Vaša(r) ideja”.

Od jeseni 2015. godine konferenciju Vaša(r) ideja smo proširili radionicom za mlade. Pet timova iz cijele BiH – Mostar, Stolac, Maglaj, Banjaluka i Sarajevo, imali su priliku učiti kroz rad.

Njihovo jednogodišnje učenje bit će krunisano upravo na 13. konferenciji i to prezentacijom svojih radova.

Mladi koji su učestvovali na radionicama, u prethodnoj godini, tragali su za zanimljivim pričama iz svojih lokalnih zajednica i predstavili ih u filmskoj formi. Tokom izrade svojih kreativnih rješenja, imalu su stalno mentorstvo stručnih ljudi. Svojim radovima – mladi su se kroz rad i aktivno participiranje uključili u organizaciju konferencija.

Pored prezentacije filmova, publika će imati priliku i poslušati iskustva i vrlo interesantna predavanja Elme Tataragić i Nine Đumrukćić.

Konferencija će biti upriličena u srijedu. 14. decembra 2016. godine u Kino sali Meeting Point sa početkom u 19:00 sati.

Svoje mjesto možete rezervisati slanjem rezervacijskog e-maila na udruzenje.plus@yahoo.com, a ulaz je kao i uvijek do sada, slobodan.

Ukoliko do sada niste imali priliku prisustvovati nekoj od prethodnih deset konferencija, ili pogledati predavanja u okviru obrazovnog programa Federalne televizije, sve konferencije možete pronaći na našem youtube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UCxsqUero4I-MJg5yYk58KSw

Pojekt Vaša(r) ideja je podržala Američka ambasada u BiH a realizira se u saradnji sa kinom Meeting Point i Mrežom vijeća učenika Kantona Sarajevo, te pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Općine Centar Sarajevo.