U susret petoj konferenciji "Vaša(r) ideja": Druženje s novinarima

U četvrtak, 27. marta2014. u 17:30h, u SARTRu, održat će se druženje s novinarima učesnika i organizatora konferencije Vaša(r) 10013800_10151996781375998_1842395593_nideja. Peta po redu konferencija u organizaciji Udruženja za kreativno učenje – PLUS i ovoga puta nudi zanimljiv sadržaj: tri predavača koji će u dvadesetominutnim predavanjima iznijeti svoje inovativne ideje i/ili podijeliti sa publikom svoja iskustva nakon čega slijede razgovori. Konferencija Vaša(r) ideja realizirat će se isti dan u 19:00h.

Okupljeni oko jedinstvenog cilja – pokrenuti mlade, kao i one nešto starije, da djeluju odgovornije prema sebi i okolini, ali i pokušati kreirati pozitivne uzore mladima, sa novinarima i sarajevskom publikom će se na petom Vaša(r)u  ideja u SARTR-u družiti:

1. Selma Spahić, redateljica

tema: Dvadeset minuta režije

2. Bakir Kalajdžisalihović, nalmađi bh. pilot

tema: Nebo nije granica

3. prof.dr. Mirjana Mavrak, psiholog – pedagog;

tema: Odgovor i odgovornost – izbori naši svagdanji

Namijenjen prvenstveno mladima a kreiran po uzoru na ted.tv Vaša(r) ideja je jedinstven na ovim prostorima i predstavlja svojevrsnu kuću znanja koja bi mogla postati temeljni izvor kvalitetnih inovativnih informacija iz oblasti nauke, umjetnosti, književnosti, obrazovanja i dr. Ovaj projekt je, zapravo, zamišljen kao svojevrsna nadopuna formalnom obrazovanju koje je nerijetko suhoparno i teže prati nove trendove u svim segmentima ljudskog života. Potreba za dodatnim obrazovanjem postoji uvijek, stoga samo treba(mo) iznaći načina kako da to obrazovanje učinimo interesantnim a time i prihvatljivijim.

Ulaz je besplatan, a rezervacije se mogu slati na: udruzenje.plus@yahoo.com.

Pojekt Vašar ideja se realizira u saradnji sa Sarajevskim ratnim teatrom – SARTR i Mrežom vijeća učenika Kantona Sarajevo a pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo.